Irányítószám: találatok betölése... X
Figyelem! Érdekli, hol kínálják a legjobb minőséget és legnagyobb kedvezményeket Önnek? Kérjük, jelentkezzen be és adja meg irányítószámát! X

Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft

Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft
A Baranya Megyei Közgyűlés 1824. októberi ülésén az esküdtek felvetették a harkányi meleg víz „fürdőként való használatba vételét”: a fürdő történetében ez az év tekinthető az első fürdőévadnak. A gyógyvíz igénybe vételét akkor már orvosi javaslathoz kötötték.

1828-ban Batthyány Antal gyógyszállót építtetett – ez ma a kórház „A” épülete. 1844-ben készült el a korszerű és reprezentatív fürdőház, mely hosszú időn át Harkány egyik ékessége volt.

1955. október 15-én 120 ággyal nyílt meg a kórház közvetlen jogelődje, a Baranya Megyei Tanács Gyógyfürdőkórháza. A 70-es évek elejétől, a gyógy-idegenforgalom fellendülésével megkezdődött a külföldi fekvőbetegek kezelése. Az 1980-as évektől a harkányi gyógyfürdőkórházban 280 ágyon, évente 4100–4200 reumatológiai, mozgásszervi rehabilitációra szoruló, krónikus nőgyógyászati gyulladásban és pikkelysömörben szenvedő bőrgyógyászati beteget ápoltak.

1991-ben a gyógyfürdőkórház a Pécsi Orvostudományi Egyetem oktatókórháza lett.

A kórház 2005. október 15-én ünnepélyes keretek között felvette Zsigmondy Vilmos nevét, aki a magyarországi geotermikus kutatások úttörője volt. Nevét elsősorban sikeres artézikút-fúrásaival tette ismertté.

A harkányi gyógyvíz a mozgásszervi betegek, valamint a psoriasis-ban, krónikus nőgyógyászati gyulladásokban szenvedők körében fogalom.
Bõvebben >>
<< Vissza
KÖZPONT:   7815 Harkány, Zsigmondy stny. 1.
TELEFON:   0672580900
FAX:   0672580949
WEB:   www.harkanykorhaz.hu
EMAIL:   E-mail megjelenítése

Üzlet/rendelő adatai

Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft.

Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft.
Szakterületeink: Krónikus belgyógyászat A betegség-megelőzési stratégiák hatékony alkalmazásának valamint az ellátó rendszer racionális és magas színvonalú működésének köszönhetően számos területen jelentős változásoknak lehettünk tanúi az utóbbi évtizedekben. A beteg-orvos kapcsolat partnerségi viszonnyá alakult. A beteg aktív részese lett saját gyógykezelésének. A kitűzött közös cél (a betegség megelőzése, a gyógyulás és a megfelelő életminőség) elérésének a gyógyítás klasszikus bevált elemei mellett a fizioterápia is részévé vált. Krónikus Belgyógyászati Osztályunkon e megújult szemléletű, saját erőforrásokat is kiaknázó komplex orvosi- és fizioterápiás gyógyítás valósul meg szív-, magas vérnyomás-, cukor-, légúti- és anyagcsere-betegek, elhízottak valamint veseműködési zavarban szenvedők ellátása során. Aktív obesitológia Intézményünk segítséget nyújt a fogyni vágyók számára testsúlyuk csökkentésben. Vendégeink ez ügyben tett erőfeszítéseit a kellemes környezeten túl intézetünk gyógyfürdő- és fizioterápiás lehetőségei teszik különlegessé. Bőrgyógyászat A gyógyfürdőkórház a korábban működött psoriasis-osztály kedvező tapasztalatai alapján 2007 áprilisától elindította a bőrgyógyászati fekvőbeteg-ellátást. Fő profilként a pikkelysömörben szenvedő betegek ellátását határoztuk meg, azonban a harkányi, egyedülálló összetételű és hatású gyógyvíz más elszarusodási zavarokban, krónikus gyulladásos bőrbetegségekben, illetve bőrbetegségekhez társuló ízületi panaszok esetén is előnyösen alkalmazható. Nőgyógyászat A harkányi gyógyfürdőkórház több évtizedes tapasztalatait és a harkányi gyógyvíz ismert jótékony hatásait felhasználva teljes körű, rehabilitációs nőgyógyászati fizio- és balneoterápiás kezeléseket biztosítunk az alábbi problémákkal hozzánk forduló betegek részére. Mozgásszervi rehabilitáció A harkányi gyógyfürdőkórházban – az ország második vidéki osztályaként – 1977-ben létesült mozgásszervi rehabilitációs osztály. A rehabilitáció célkitűzésében és módszereiben különbözik a hagyományos orvoslástól, hiszen az emberre jellemző tevékenységekben és társadalmi részvételükben korlátozott emberekkel foglalkozva olyan célt tűz maga elé, amely lehetővé teszi, hogy a beteg a továbbiakban minél önállóbb, minél teljesebb életet élhessen. Aktív reumatológia Kórházunk több, mint ötven éves tapasztalattal rendelkezik aktív reumatológiai panaszok gyógyításában. Több, mint 160 ezer sikeresen gyógyított eset igazolja a harkányi vízen alapuló eljárás hatásosságát. Fekvőbeteg-ellátás keretében, előjegyzés alapján, magánfinanszírozás mellett látjuk el betegeinket. A társadalombiztosítási jogviszonnyal rendelkező, aktív reumatológiai panaszokkal érkezőket járóbeteg-ellátás keretében, OEP-finanszírozás mellett tudjuk fogadni és gyógyítani.
Bõvebben >>
<< Vissza
CÍM:   7815 Harkány, Zsigmondy stny. 1.
TELEFON:   0672580900
MOBIL:  
WEB:   www.harkanykorhaz.hu
E-MAIL:   E-mail megjelenítése
Kártyaelfogadások
Nincs adat.

Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft. szolgáltatásai

További szolgáltatások >>
<< Vissza
Nyitvatartás
Hétfõ: előzetes   Péntek: N/A
Kedd: időpont   Szombat: N/A
Szerda: egyeztetés   Vasárnap: N/A
Csütörtök: alapján    
Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft. értékelések
Bejelentkezés:

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelje elsőként a szolgáltatásokat!

h i r d e t é s